Bewegen is een medicijn bij veel chronische aandoeningen

Regelmatig en voldoende bewegen is voor iedereen gezond! De kans op overgewicht wordt kleiner, het heeft een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte, je hart- en bloedvaten blijven beter in conditie en je botten blijven langer sterk. Heb je een chronische aandoening, zoals bijvoorbeeld artrose, COPD of hartfalen? Dan is regelmatig en voldoende bewegen niet altijd vanzelfsprekend. De aandoening en de klachten die je ervaart, kunnen ervoor zorgen dat bewegen lastiger wordt. Juist als je een chronische aandoening hebt, is lichamelijke activiteit erg belangrijk! Een actieve leefstijl kan positief bijdragen aan je gezondheid. Een fysiotherapeut kan je daarbij helpen!

 

Oefenprogramma op maat

Heb je een chronische aandoening en moeite om voldoende te bewegen? Een fysiotherapeut kan je belemmeringen om te bewegen helpen wegnemen en je adviseren, coachen en begeleiden naar een actieve leefstijl. Inge Wielinga van Fysiotherapie Jansen van den Berg uit Vorden heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen met een chronische aandoening en merkt dat er bij aandoeningen als artrose, COPD en hartfalen veel winst te behalen valt!

 

‘Ik zie bewegen echt als medicijn! In onze praktijk stellen we een oefenprogramma op maat op, afgestemd op de persoonlijke situatie en wensen van de patiënt. Deelname aan een oefenprogramma helpt mensen echt fitter te worden én blijven en ook nieuwe klachten worden vaker voorkomen. Bij deelname wordt er getraind in kleine groepen. Samen werk je aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl. Het doel is om je te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen.’

 

Deelname aan een oefenprogramma

Voordat je start met een oefenprogramma krijg je eerst een intake en onderzoek van je fysiotherapeut om te kijken of je in aanmerking komt voor een programma. Is dit het geval, dan wordt er een persoonlijk oefenprogramma opgesteld. De doelen zijn behaald wanneer je je  actieve leefstijl zelfstandig kunt onderhouden. Er is dus ook aandacht voor de periode na de deelname aan het oefenprogramma. Wil jij aan je gezondheid werken? Kom dan nu in beweging!