Fysiotherapie is belangrijk bij het herstellen van het coronavirus

Heb jij het coronavirus (covid-19) doorgemaakt dan kun je hier (lang) klachten en beperkingen van ondervinden. Het is erg belangrijk om hier goed van te herstellen en bij dit herstel de juiste zorg te krijgen.

 

Behandeling fysiotherapie 

Fysiotherapie speelt een belangrijke, volgens het Radboud UMC zelfs essentiële, rol bij het herstellen van het coronavirus. Als je na een corona infectie klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten kun je bij de fysiotherapeut terecht voor hulp, advies en begeleiding. Bijvoorbeeld als je klachten hebt op het gebied van vermoeidheid, benauwdheid, energie, kracht of uithoudingsvermogen. De fysiotherapeut kan je helpen om inzicht te krijgen in deze klachten en adviseert en begeleidt bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten.

 

De fysiotherapeut zorgt er op deze manier voor dat je op een verantwoorde manier werkt aan je herstel. De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Naast fysieke klachten kunnen er ook andere klachten een rol spelen zoals cognitieve, mentale, sociale of leefstijl gerelateerde. Wanneer het nodig is, schakelt de fysiotherapeut in overleg met de huisarts andere zorgverleners in. Het is in onze praktijk ook mogelijk om met meerdere disciplines tegelijk (multidisciplinaire team) aan het herstel te werken. Een aantal van onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in corona gerelateerde klachten en kunnen dan ook de juiste zorg bieden.

 

TV-spot 

Sinds een aantal dagen is er in een krachtige STER-spot te zien waarin zichtbaar is dat de fysiotherapeut een cruciale rol speelt bij de revalidatie van ex-corona-patiënten. De spot is te zien in de STER-blokken op NPO 1, 2 en 3. Het KNGF heeft een TV- spot opgenomen die het verhaal vertelt van ex-coronapatiënte Marian. Na een langdurig en zwaar ziekbed werkt zij nu hard, moedig en opgewekt aan haar herstel. Zij doet dat met de deskundige hulp van fysiotherapeute Marion Brouwer uit Nijmegen.

 

In het spotje van 30 seconden wordt duidelijk hoeveel impact corona heeft op mensen en hoe belangrijk de rol van de fysiotherapeut is op weg naar volledig herstel. De spot laat zien dat fysiotherapeuten onmisbaar zijn bij de (na)behandeling van corona. Dat zij na de ziekenhuisbehandeling nu talloze patiënten weer aan voldoende kwaliteit van leven helpen. Dat er een goed leven na corona mogelijk is. Het is een filmpje over een zorgheldin, maar vooral ook een oproep aan elke verwijzer en ex-patiënt om de fysiotherapeut in te schakelen.

 

 

Contact

Heb jij vragen of wil je graag weten welke mogelijkheden er zijn? Neem dan gerust contact op met onze praktijk. Onze fysiotherapeuten helpen je graag!