Fysiotherapie in het water

Bij fysiotherapie in het water worden oefeningen in extra verwarmd water uitgevoerd. Het warme water wordt gebruikt om bepaalde klachten te verlichten.

 

Fysiotherapie in het water is uitermate geschikt bij reumatische aandoeningen zoals:
  • artrose.
  • fibromyalgie.
  • reumatoïde artritis.
  • de ziekte van Bechterew.
  • het syndroom van Tietze.

 

Maar ook bij longaandoeningen, orthopedische klachten en aandoeningen aan het zenuwstelsel biedt fysiotherapie in het water verlichting. Een veelzijdige therapie dus!

 

Fysiotherapie in het water is meer dan een bewegingstherapie in water alleen. De temperatuur van het water in ons therapiebad (locatie: Christinalaan 16 in Vorden) is 33 °C, dat geeft rust en het kalmeert de spieren. Er is geen zwaartekracht, waardoor gebruik gemaakt wordt van de druk, weerstand en opwaartse kracht van het water. Hierdoor kun je met geringe belasting toch resultaat boeken. De fysiotherapeut, ook hydrotherapeut, bevindt zich tijdens de therapie over het algemeen ook in het water.

 

Na een intake zal je fysiotherapeut bepalen of je individueel of in groepsverband behandeld gaat worden en of de therapie gecombineerd wordt met oefentherapie in de zaal. Wil je nog meer weten over deze vorm van therapie? Lees dan de whitepaper over oefentherapie in het verwarmde zorgbad van onze fysiotherapeut Martijn Groot.

Onze hydrotherapeut: