Hannah Heezen, onze sportfysiotherapeut in opleiding

Wij investeren continu in de ontwikkeling van onze fysiotherapeuten. In september 2016 is Hannah Heezen met veel enthousiasme gestart met de Master Sportfysiotherapie in Amersfoort. Deze studie duurt in totaal drie jaar. In juni verwacht ze het eerste jaar met succes af te ronden.

 

Studie naast haar werk als fysiotherapeut

De Master Sportfysiotherapie volgt zij naast haar werk in onze praktijk, waar ze al veel sporters behandelt. Ook naast haar werk probeert ze zoveel mogelijk ervaring op te doen met sporters en hun revalidatieproces. In haar vrije tijd is ze bijvoorbeeld fysiotherapeut bij een voetbalvereniging.

 

De sportfysiotherpeut

De sportfysiotherapeut houdt zich bezig met sporters die óf tijdens het sporten een blessure opgelopen hebben, óf een blessure hebben en niet in staat zijn om te sporten. De sportfysiotherapeut analyseert hoe de klachten zijn ontstaan, doet vervolgens een functie / bewegingsonderzoek waarna een behandelplan zal worden opgesteld. De analyse, het onderzoek en de behandelingen zullen gericht zijn op de sport die wordt beoefend.

 

Behandeltechnieken van de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut maakt hoofdzakelijk gebruik van oefentherapie, taping, mobiliserende technieken en daarnaast krijgt de sporter zelf oefeningen en / of adviezen mee om thuis actief bezig te zijn met het behalen van het gestelde doel. Het behandelplan wordt opgesteld volgens het Return To Play (RTP) model. Bij de revalidatie/behandeling wordt de blessure zo sportspecifiek en functioneel mogelijk behandeld met als einddoel: sporthervatting en herhaling van de blessure voorkomen!

 

Hannah Heezen: Niks mooier dan iemand na een revalidatieproces de sport weer te zien beoefenen!