Lets talk about stress!

Herken jij het ook? Begin juli keek je uit naar die welverdiende zomervakantie. Even rust en tijd om bij te tanken om daarna weer met frisse energie aan de slag te gaan. Je neemt je voor om dat relaxte vakantiegevoel dit jaar wat langer vast te houden, wat meer te genieten en minder te stressen. Maar na een paar dagen ben je die vakantie en alle goede voornemens alweer vergeten. Je bent druk met je werk, het huishouden, de kinderen, sport en sociale verplichtingen en moet aan honderd-en-een dingen tegelijk denken. Je hebt nauwelijks tijd voor jezelf en leeft op de automatische piloot, waardoor je gestrest en prikkelbaar wordt. Wil jij het vanaf nu anders aanpakken? Mindfulness kan een krachtig middel zijn om stress het hoofd te bieden.

 

Wat is mindfulness?

Onze fysiotherapeut Sanien de Groot-Likkel heeft recent de post-HBO-opleiding Mindfulnesstrainer (MBSR) succesvol afgerond. Mindfulness houdt in dat je je bewust bent van het huidige moment. Door je bewust te zijn van het hier en nu en aandacht te hebben voor de juiste zaken, kun je de regie zelf weer in handen nemen. Ze begeleidt mensen met het maken van bewuste keuzes en het bewaken hun grenzen. Mindfulnesstraining vindt vaak in groepsverband plaats, maar bij ons wordt de training op individuele basis aangeboden.

 

Voor wie is een mindfulnesstraining geschikt?

Deelname aan een mindfulnesstraining of MBSR helpt je bewuster te leven en zorgt voor minder stress en een hogere kwaliteit van leven. Het kan echt een uitkomst bieden als je last hebt van of te maken hebt met stress, lichamelijke spanningen of klachten, vermoeidheidsklachten, burn-out klachten, piekergedachten die je maar niet los kunt laten, weinig energie / futloosheid, onrust en slapeloosheid.

 

Vergoeding vanuit zorgverzekering

Deelname aan de mindfulnesstraining wordt in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering fysiotherapie. Voor de mensen die geen aanvullende verzekering hebben, zijn er verschillende tarieven beschikbaar.

 

Investeer in jezelf

Vind jij het lastig om tot rust te komen en wil je meer genieten van het leven? Investeer dan in jezelf en ga een mindfulnesstraining volgen!