Nieuwe apparatuur in gebruik genomen

Als vooruitstrevende praktijk blijven wij investeren in moderne apparatuur. Afgelopen week hebben wij een nieuwe loopband en hometrainer in gebruik genomen. Onze fysiotherapeuten hebben de apparaten eerst uitgebreid getest.

 

De nieuwe loopband

Deze loopband geldt als een modern vormgegeven loopband met ongeëvenaarde functionaliteit. Bij het ontwerp is de nadruk gelegd op veiligheid en ergonomie. Naast een noodstop past de loopband zich automatisch aan de snelheid van de gebruiker aan, zonder dat je op een knop hoeft te drukken. De loopband heeft uiteraard functionele oefenprogramma’s en we kunnen diverse inspanningstesten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld de 6 minuten wandeltest en de claudicatiotest. De loopband voldoet vanzelfsprekend aan de medische richtlijn (Medical Device Directive) en staat garant voor een medisch verantwoorde therapie en hoge mate van veiligheid.

 

De nieuwe hometrainer

De Bike Reha is de fiets voor cardiorespiratoire training, revalidatie en sporttraining in het algemeen. Deze ergometerfiets is bijzonder geschikt voor een brede groep patiënten én cliënten door de uitstekende instelbaarheid, de lage instap en de gemakkelijke testmodules. Op de Bike Reha kunnen ook patiënten met een bewegingsbeperking optimaal oefenen. Dat is dankzij:

  • de lage instap;
  • de horizontale en verticale verstelbaarheid van het zadel;
  • de horizontale en verticale verstelbaarheid het stuur;
  • de verstelbare cranks (optioneel)

Bovendien is deze fiets uitermate geschikt voor onder meer hart- en longpatiënten, omdat het mogelijk is om een bijzonder lage weerstand in te stellen van slechts 20 Watt.

Al met al twee mooie aanwinsten in onze oefenzaal. Wij zijn er erg blij mee!