Ons team

Hanneke Jansen van den Berg

Hanneke Jansen van den Berg

Praktijkhouder, Algemeen fysiotherapeut & Handtherapeut, Oncologie fysiotherapeut

Wel fysiotherapie studeren
Ik ben getrouwd met Joris, de zoon van de voormalige praktijkeigenaren. Wij hebben elkaar leren kennen op de Hoge Hotelschool in Maastricht. In eerste instantie zag het er dan ook niet naar uit dat wij de praktijk van mijn schoonouders gingen overnemen. Ik werkte bij Unilever toen we het eens serieus over de toekomst van de praktijk hadden. Samen waren we wel toe aan een nieuwe stap en hebben we ervoor gekozen om de praktijk samen te gaan runnen. Maar dan wilde ik wel zelf fysiotherapeut worden.

Handtherapie, mijn specialisatie
We zijn toen vanuit Utrecht verhuisd naar Vorden en ik ben in deeltijd fysiotherapie gaan studeren. Omdat het steeds gebruikelijker is dat je je als fysiotherapeut specialiseert, heb ik ervoor gekozen om me meteen te verdiepen in handtherapie. Daar hou ik mij in de praktijk dan ook met name mee bezig. Ik zie echt voornamelijk schouders, ellebogen en handen.

Op nul beginnen
In 2012 ben ik afgestudeerd en aan de slag gegaan als fysiotherapeut. Dat was wel even wennen. Ik had natuurlijk al 10 jaar werkervaring, maar moest in de praktijk weer helemaal op nul beginnen.

Samen
Ik ben heel blij dat Joris en ik de stap met z’n tweeën hebben genomen, in mijn eentje was het niet gelukt. We hebben het enorm naar onze zin in Vorden. Het is wel hard werken. Joris behandelt niet en hij zorgt ervoor dat de balans tussen behandelen en administratie voor mij in evenwicht blijft. Het liefst zou ik namelijk alleen maar behandelen, maar administratie en verslaglegging hoort erbij.

Kwaliteitsslag
We hebben in de afgelopen jaren een enorme kwaliteitsslag gemaakt als praktijk. Ik denk niet dat dit gelukt was als ik niet gekozen had om fysiotherapie te gaan studeren.

Voldoening
Het werk wat ik nu doe past echt bij me. Het is heel erg afwisselend en ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen. Niet alleen met het oplossen van een klacht, maar ook bijvoorbeeld met het coachen naar een andere leefstijl. Doordat je mensen vaker ziet en spreekt, krijg je ook een vertrouwensband. Dat geeft me echt voldoening. Ook het werken met ouderen spreekt me aan, die vertellen je over hun levenservaringen. Daar kan ik echt van genieten.

Fit blijven
Zelf wil ik uiteraard ook fit blijven. Ik probeer twee keer per week te sporten. In ieder geval sta ik één keer per week op de tennisbaan en ik loop hard. Wij verkopen hier bewegen, dus moet ik het zelf ook doen en ik vind het een goed voorbeeld voor onze kinderen. Samen met onze dochter doe ik aan ouder-kind zwemmen in ons zwembad.

 

Mijn BIG-nummer is: 89915347704

 

Wil je een afspraak maken met mij of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar hanneke@jansenvdberg.nl.