Ons team

Inge Wielinga

Inge Wielinga

Algemeen fysiotherapeut & Claudicatio therapeut, revalidatietherapeut corona (COVID-19), lid van Chronisch Zorgnet

Het vak fysiotherapie
In 1992 ben ik als fysiotherapeut begonnen. Ik werk alweer bijna 10 jaar met veel plezier bij Jansen van den Berg in Vorden. Hoofdzakelijk richt ik me op de chronisch zieken en de oudere patiënt. Het werken met deze doelgroep vind ik erg leuk, omdat je soms met hele kleine dingen iemand heel blij kan maken. Bijvoorbeeld omdat iemand zijn zelfstandigheid weer geheel of gedeeltelijk terug krijgt.

Zelfstandigheid
Het belangrijkste wat wij toch allemaal hebben is onze zelfstandigheid. Daarin meedenken en mensen begeleiden en kijken of ze daar weer dingen terug kunnen pakken. Dat vind ik echt het leukste om te doen!

Ik ben veel meer zoekend dan handelend bezig. Samen met de patiënt zoek ik naar welke mogelijkheden er nog zijn en welke oplossing het best bij de patiënt past, niet voor iedereen werkt hetzelfde. En de patiënt moet het echt zelf doen.

Blijf zo veel mogelijk bewegen
Bewegen, daar heb ik echt mijn geloof in. Ook voor oudere mensen. Blijf zoveel mogelijk bewegen binnen je mogelijkheden en grenzen. Het zou goed zijn als we hier, net als in China en Japan, meer bewegen tijdens de werkdag. Momenten waarop je echt fysiek iets gaat doen. Op die manier behoud je je kracht, uithoudingsvermogen en stabiliteit. Daar valt qua gezondheid echt winst te behalen!

Fit blijven
Natuurlijk wil ik zelf ook fit blijven! Ik wandel graag, iedere dag probeer ik 8.000 stappen te zetten. Ook loop ik één keer in de week 18 holes over de golfbaan. Daarnaast fitness ik nog een uur in de week.

 

Mijn BIG-nummer is: 59035425504

 

Wil je een afspraak maken met mij of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar inge@jansenvdberg.nl.