Ons team

Joris Jansen van den Berg

Joris Jansen van den Berg

Praktijkhouder

De praktijk van mijn ouders
Mijn vader is fysiotherapeut en samen met mijn moeder is hij in 1973 begonnen met de praktijk. Ik ben echt opgegroeid binnen deze praktijk. Dat was nog wel op de Christinalaan.

Fysiotherapie: niets voor mij!
Ik weet dat ik ooit een beroepskeuzetest heb gedaan en dat mijn vader zei: misschien is fysiotherapie wel wat voor jou. Maar al snel kwam ik erachter dat het niets voor me was. Ik vind het ontzettend leuk om met mensen om te gaan, maar fysiek met mensen bezig zijn is niet mijn ding. Toen ben ik heel iets anders gaan doen, namelijk Hoge Hotelschool in Maastricht. Daar heb ik mijn vrouw Hanneke ontmoet. De bedrijfseconomische kant en algemene bedrijfsvoering vind ik heel erg leuk.

De praktijk overnemen
Hanneke had wel eens laten vallen dat de gezondheidszorg haar aantrok. Dat is mijn vader niet vergeten. Een aantal jaren geleden heeft hij háár gevraagd of zij de praktijk wilde overnemen. Dat wilde ze wel, maar niet zonder mij. Samen hebben we toen besloten om de stap te nemen. Waarbij Hanneke meer op de voorgrond aanwezig is ten aanzien van de patiënten en ik naar buiten toe meer op de voorgrond treedt. En dat doen we met heel veel plezier!

Bedrijfsvoering
De laatste jaren wordt bedrijfsvoering steeds belangrijker voor fysiotherapiepraktijken. Dat heeft de stap voor mij ook makkelijker gemaakt, want daar hou ik me voornamelijk mee bezig.

Praktijkmanager
Ik ben echt naar buiten gericht en zorg ervoor dat patiënten onze praktijk weten te vinden. Mijn technische omschrijving is praktijkmanager, ik hou me onder andere bezig met:

  • strategie en beleid.
  • cijfers en budgetten.
  • kansen en het toekomstperspectief.
  • personeel en ziekteverzuim.
  • marketing en communicatie.

Eigenlijk doe ik alles waarin ik Hanneke en de rest kan faciliteren, zodat zij zorg kunnen leveren en minder afleiding hebben. Drie dagen in de week ben ik daarmee bezig.

De toekomst: kwaliteit
Ik denk dat wij alleen maar kunnen overleven als wij kwaliteit blijven leveren. Echt gericht zijn op specialisaties, de diepte in, en kwalitatieve goede fysiotherapie. En voor in de trein willen zitten op het gebied van ontwikkelingen is ook van groot belang.

De toekomst: Revalidatie Centrum Achterhoek
Naast de praktijk zijn we ook met Revalidatie Centrum Achterhoek begonnen. Ik denk dat dit, poliklinische revalidatie geneeskunde, in de komende jaren groter gaat worden dan de praktijk zelf. Daar zal de grootste groei voor het bedrijf Jansen van den Berg zitten.

De toekomst: investeren in goed personeel
Wij proberen ook door te gaan op dezelfde voet als mijn ouders als het gaat om investeren in goed personeel. Daarbij is het heel belangrijk dat er een goede teamsfeer is.

Online fysiotherapie
Online fysiotherapie komt er natuurlijk ook aan. Hoe we dat in onze praktijk moeten implementeren vind ik nu nog lastig. Fysiotherapie is natuurlijk een ‘aanraak’ vak, daarom zie ik het vooral voor de preventiekant wel zitten. Bijvoorbeeld advies geven hoe je blessures kunt voorkomen. Dat zal waarschijnlijk een verlengstuk worden van de praktijk.

Bewegen
In het begin van 2016 heb ik me aangemeld voor een leefstijlprogramma en fitness ik drie tot vier keer in de week. Daar voel ik me heel fijn bij! Ik hou van lekker eten en dan is het heel belangrijk om te blijven bewegen. Voor de praktijk wil ik ook zo vitaal mogelijk het voorbeeld geven.

Gastvrijheid
Mijn grote passie is koken. Ik heb een culinaire inborst en ben bourgondisch aangelegd. Daarom heb ik ook hotelschool gedaan. Wat Hanneke en ik heel belangrijk vinden, is dat wij al onze patiënten zien als gast. Dat zij zich op hun gemak voelen in onze praktijk. Dit geldt ook voor onze medewerkers. Gastvrijheid staat hier echt centraal en interactie met elkaar is heel belangrijk.

Wil je een afspraak maken met mij of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar joris@jansenvdberg.nl.