Ons team

Marieke Wichers – Schreur

Marieke Wichers – Schreur

Algemeen fysiotherapeut & Manueel therapeut

Interesse in het vak
Via de basketbalsport ben ik met fysiotherapie in aanraking gekomen en ben ik de opleiding tot fysiotherapeut gaan doen. Kort na mijn opleiding, ben ik in 2009 bij Fysiotherapie Jansen van den Berg komen werken.

Werken met mensen
Het werken met mensen met verschillende leeftijden en persoonlijkheden spreekt mij enorm aan. Het is telkens weer een uitdaging om te kijken welke behandeling en welke benadering past bij ieder individu.

Manuele therapie, mijn specialisatie
In 2013 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut, een mooie toevoeging op de algemene fysiotherapie. Ik zie veel patiënten met nek- en rugklachten en ook behandel ik veel voetklachten. Daarvoor werk ik samen met een podotherapeut. Daarnaast doe ik in samenwerking met Julien de hardlooppoli.

Samenwerken
Mijns inziens is de kracht van deze praktijk de samenwerking tussen de collega’s onderling. We vullen elkaar goed aan in kennis, ervaring en specialisaties. We hebben een fijn team en de sfeer is goed, wat ervoor zorgt dat ik altijd met plezier naar mijn werk ga. Ook doe ik regelmatig cursussen en scholingen om mezelf te blijven ontwikkelen en up to date te blijven in mijn vak.

Mijn motto
Mijn motto is: Maak gebruik van elkaars kennis en ervaring, je kunt immers niet alles weten. Als je van elkaars kennis en ervaring gebruik maakt, kom je vaak tot hele mooie oplossingen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de patiënten zich op hun gemak voelen en met een goed gevoel de deur weer uitgaan.

Tips voor aankomende fysiotherapeuten
Durf samen te werken met mensen die meer ervaring hebben dan jijzelf. Wees niet bang voor te weinig kennis, juist door samenwerking zul je leren en leuke ervaringen opdoen. Daarnaast is het een aanbeveling om een aanvullende master te doen naast de fysiotherapie. Dit vergroot je kennis en ervaringen en maakt je een specialist op een specifiek onderdeel van de fysiotherapie.

Fit blijven
Om zelf ook fit te blijven doe ik aan basketballen en hardlopen, zo’n twee tot drie keer per week.

 

Mijn BIG-nummer is: 19911696104

 

Wil je een afspraak maken met mij of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar marieke@jansenvdberg.nl.