Ons team

Martijn Groot

Martijn Groot

Algemeen fysiotherapeut, Orthopedisch manueel therapeut & Dry needling therapeut, Echografie specialist

Solliciteren via Skype
Vanaf maart 2011 werk ik bij Fysiotherapie Jansen van den Berg. Daarvoor woonde en werkte ik in het buitenland, op Bonaire en Sint Maarten. Via Skype heb ik destijds gesolliciteerd. Het was daar te warm voor een net pak, dus had ik een mooi overhemd aangetrokken met daaronder een korte broek. Dat zagen ze toch niet, tot de airco uitviel en ik opstond om die aan te zetten. Toen was het ijs gebroken en ben ik aangenomen.

Jezelf blijven ontwikkelen
Het wonen en werken op de Antillen beviel goed, maar het is lastig om je daar verder te ontwikkelen als fysio- en vooral manueel therapeut. Voor de bij- en nascholingen die je jaarlijks moet doen, moet je toch echt in Nederland zijn. Met alleen online cursussen kom je er niet.

Manuele therapie, mijn specialisatie
In 2001 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Tot 2008 heb ik met onderbreking van een jaar in het ziekenhuis in Almelo gewerkt. In 2005 heb ik een sabbatical genomen en heb ik een jaar rondgereisd door Australië, Nieuw Zeeland en Bali. Na mijn terugkomst ben ik gestart met de master opleiding orthopedische manuele therapie in Utrecht, die 3 jaar duurde. Na het afronden van de opleiding heb ik mijn baan opgezegd en heb ik 3 jaar op Sint Maarten en Bonaire gewerkt.

Waarom ben je fysiotherapeut geworden?
Ik wilde vroeger altijd al weten hoe het lichaam werkte. En vond het heel intrigerend dat het lichaam zo moeilijk in elkaar zit, maar er in de meeste gevallen toch eigenlijk heel weinig fout gaat. Het leek me heel mooi als ik daar op een positieve manier invloed op kon uitoefenen.

Het mooiste aan mijn vak
Het allermooiste vind ik het als er snel resultaat wordt bereikt. Daarom heb ik ook voor manuele therapie en dry needling gekozen. Manuele therapie is vooral gericht op gewrichten en dry needling is gericht op spieren. In één behandeling kan ik dus wat met spieren én gewrichten doen en heb ik vaak resultaat. Dat vind ik het leuke aan het vak!

Reizen
Mijn vriendin en ik houden enorm van reizen. Nu we een dochtertje hebben, staat dat op een lager pitje. Maar in de toekomst, als ze wat ouder is, gaan we dat zeker weer doen. Om fit te blijven tennis en voetbal ik één keer in de week.

 

Mijn BIG-nummer is: 9056276904

 

Wil je een afspraak maken met mij of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar martijn@jansenvdberg.nl.