Wij leveren ook digitale zorg

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de wijze waarop wij onze zorg verlenen. Wij doen er alles aan om je tijdens deze uitdagende periode te blijven begeleiden, alleen iets anders dan je van ons gewend bent. Namelijk niet meer in de behandelkamer of oefenzaal van onze praktijk, maar op afstand. Dat is op dit moment het meest veilig voor zowel de fysiotherapeut als de patiënt. Alleen als er sprake is van noodzakelijke fysiotherapeutische zorgkan er overgegaan worden tot fysieke behandeling (dit na overleg met de huisarts). Voor het leveren van zorg op afstand maken wij gebruik van MijnzorgApp.

 

Fysiotherapeutische zorg, maar dan op afstand

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Je maakt telefonisch of via e-mail een afspraak met één van onze fysiotherapeuten. Wij zullen vragen om je mobiele telefoonnummer.
  • De fysiotherapeut stuurt je via sms een link waarmee je MijnzorgApp kunt downloaden en een wachtwoord waarmee je daarna kunt inloggen.
  • De fysiotherapeut kan je vervolgens op een aantal manieren begeleiden, bijvoorbeeld via (beeld)bellen en het toesturen van een digitaal oefenschema.

 

(Beeld)bellen 

Met MijnzorgApp kun je via een beveiligde verbinding met de fysiotherapeut (beeld)bellen. De fysiotherapeut kan onder andere een intake doen, je behandelplan bespreken, je voorzien van adviezen en tips en oefeningen voor thuis samen doornemen en kijken of je die juist uitvoert.

 

Digitaal oefenschema

Via MijnzorgApp kan de fysiotherapeut je een digitaal schema met oefeningen specifiek voor jouw klachten sturen. Je kunt je vorderingen in de app bijhouden en deze delen met je fysiotherapeut. Waar nodig kan de fysiotherapeut bijsturen.

 

Voordelen van zorg op afstand

  • in verband met het coronavirus de meest veilige vorm van zorg
  • je behandeling kan doorgaan
  • behandeling op afstand kan bij een groot aantal diagnoses toch zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de klachten
  • geen reistijd

 

Wij hopen je de komende periode op deze manier zo goed mogelijk te kunnen helpen. Uiteraard kijken we uit naar het moment waarop we wel weer de persoonlijke 1-op-1 zorg kunnen bieden, zoals je van ons gewend bent!

 

Team Jansen van den Berg