Algemene fysiotherapie

Wat doet de fysiotherapeut

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

 

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak wil de fysiotherapeut precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie of eerst naar je huisarts moet. Zo’n uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

 

Onderzoek

Als duidelijk is dat fysiotherapie je kan helpen, ga je samen met je fysiotherapeut op zoek naar de mogelijke oorzaken van je klachten. Hij wil ook weten wat je persoonlijke doelen zijn. Wat hoop je met de behandeling te bereiken? Wat wil je (weer) kunnen? De fysiotherapeut onderzoekt ook het lichaamsdeel waar je last van hebt en kijkt welke invloed je klacht of aandoening heeft op je houding en de manier waarop je je lichaam beweegt.

 

Behandeling

Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, bespreekt hij met jou het behandelplan. Fysiotherapeutische behandeling past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Er zijn diverse soorten behandelingen. Onder het kopje specialisaties lees je welke dat zijn. De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten zowel individueel als in groepen.

We kijken altijd welke fysiotherapeut en behandeling het beste passen bij je klachten. Al onze fysiotherapeuten zijn opgeleid tot algemeen fysiotherapeut en zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie van het KNGF. Een groot deel van onze fysiotherapeuten heeft zich verder gespecialiseerd. Wil je meer weten over onze specialisaties of alvast kennismaken met ons team?

 

Contact

Wil je een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten of heb je een vraag? Bel dan met 0575 – 551507 of maak online een afspraak!

 

Afspraak maken