Meer bewegen voor ouderen

Elke maandagmorgen wordt er door een fysiotherapeut van Fysiotherapie Jansen van den Berg gym gegeven in de zaal van sporthal ’t Jebbink te Vorden. De gym is gericht op het behouden en/of opbouwen van kracht, balans en mobiliteit. Door deel te nemen aan deze gym kan het risico op vallen afnemen. Hierover is meer te lezen in onze folder over valpreventie.

 

 

Twee groepen

Op dit moment zijn er twee groepen van 10-15 deelnemers die met enthousiasme elke maandagmorgen komen oefenen.

 

De eerste groep

start om 10:30 uur en eindigt om 11:15 uur. In deze groep starten we als warming-up met vijftien minuten loopoefeningen en richten we ons op het oefenen van de balans tijdens het lopen. De balans tijdens het lopen kan naarmate u ouder wordt lastiger worden, waardoor het nog belangrijker is om dit te blijven oefenen.

Het tweede kwartier voeren we spierversterkende oefeningen uit op en rondom de stoel van zowel de armen als de benen. Ook deze oefeningen hebben een positief effect op het behouden/verbeteren van de algehele balans.

Als laatste eindigen we met een gezamenlijke balansoefening, vaak in de vorm van een spel.

 

 

De tweede groep

start om 11:30 uur en eindigt om 12:15 uur. Deze groep start de eerste vijftien minuten met een warming up bestaande uit intensieve loopvormen in combinatie met oefeningen voor zowel de armen als de benen.

Het tweede kwartier voeren we oefeningen uit in stand gericht op kracht, zoals bijv. het maken van uitvalspassen of tenenstand.

Het laatste kwartier eindigen we met oefeningen op matjes, waarbij we zowel de rug-, buik als bilregio versterken.

Alle oefeningen zijn gericht op het verbeteren van kracht, conditie en de balans.

 

Kosten

De kosten voor de gym bedragen €72,50 per half jaar (je gaat een abonnement voor een half jaar aan) waarbij we elke maandagmorgen gymmen met uitzondering van de schoolvakanties en feestdagen.

 

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend een keer deelnemen aan de gym, dan kunt u ons telefonisch bereiken op 0575 – 551 507 of stuur een e-mail naar info@jansenvdberg.nl.