Parkinson boksen

Een intensieve en uitdagende non-contact trainingsvorm in groepsverband, speciaal samengesteld voor patiënten met de ziekte van Parkinson of een vorm van parkinsonisme.

 

In de laatste wetenschappelijke onderzoeken is naar voren gekomen dat hoog intensieve training een positief effect heeft op zowel motorische als niet-motorische klachten bij Parkinson. Hierdoor worden de hersenen gestimuleerd tot het aanmaken van neurotransmitters, die het brein helpen om bewegen makkelijker te maken. Hoog intensieve training wordt tijdens het Parkinson Boksen toegepast, maar is niet het enige onderdeel wat aan bod komt. Het is een complexe training, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van balans, conditie, coördinatie en kracht. Daarnaast worden er dubbeltaken tijdens het boksen toegevoegd, zoals boksen op cijfers of lopen en boksen tegelijkertijd. Dit is een mooie manier om het brein actief te houden om meerdere taken tegelijkertijd te kunnen doen. Er wordt gebokst tegen bokszakken en elkaars handschoenen, niet tegen elkaar.

 

Om je zo goed mogelijk te begeleiden adviseren wij om eerst een intakegesprek te laten plaatsvinden. Tijdens dit gesprek kun je bespreekbaar maken waar jouw uitdagingen liggen en zal je kennismaken met het Parkinson Boksen.

 

Waar en wanneer

Op donderdag van 10.50 – 11.50 uur bij IndoorSport Vorden, Overweg 16, Vorden.

 

Begeleiding

Parkinson Boksen wordt begeleid door Maxime Rintjema, een ervaren en gekwalificeerde fysiotherapeut, die de training veilig en verantwoord kan aanbieden.

 

Aanmelden

Wil je vrijblijvend een keer deelnemen of kijken om te ervaren wat Parkinson Boksen voor je kan betekenen of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@jansenvdberg.nl of bel 0575 – 551 507.