ParkinsonFit

ParkinsonFit is een beweegprogramma dat speciaal is samengesteld voor patiënten met de ziekte van Parkinson.

 

Bewegen is goed voor ons allemaal. Het houdt je fit en kan allerlei aandoeningen voorkomen. Bewegen is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je de ziekte van Parkinson hebt, komen de volgende symptomen voor:

  • het trillen van de handen, benen, kin of tong
  • het trager worden van bewegingen (bradykinesie), moeite met starten van bewegingen (akinesie) en ontbreken van automatische bewegingen (hypokinesie)
  • stijfheid van spieren (rigiditeit)
  • houdings- en evenwichtsproblemen en soms vallen bij langer bestaan van de ziekte
  • ‘bevriezen’ van de benen tijdens lopen (freezing), waardoor het lijkt alsof de voeten aan de vloer blijven plakken

 

Door deze symptomen is bewegen lastig. Maar juist voor mensen met de ziekte van Parkinson is bewegen extra belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat sporten een positief effect heeft op de ziekte van Parkinson. Sporten zou de symptomen van Parkinson kunnen stabiliseren of verminderen en heeft ook invloed op de loopafstand, de cognitieve functies en daarmee de kwaliteit van leven.

 

Tijdens ParkinsonFit wordt er getraind in kleine groepen van maximaal 8 personen. Onze fysiotherapeut zal de oefeningen aanpassen aan je fysieke mogelijkheden.

 

Waar en wanneer

De ParkinsonFit trainingen vinden overdag plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Zutphenseweg 23C in Vorden. In overleg wordt gekeken wanneer en op welk tijdstip je kunt starten. Wekelijks train je op hetzelfde moment.

 

Begeleiding

ParkinsonFit wordt begeleid door een ervaren fysiotherapeut met specifieke kennis van parkinson. Onze praktijk is aangesloten bij ParkinsonNet.

 

 

Kosten

Ben je nog geen patiënt? Dan volgt eerst een intake.

Kijk voor de actuele kosten van een abonnement op de pagina tarieven beweegprogramma’s.

In veel gevallen worden de kosten van een abonnement vergoed door je zorgverzekeraar, hierover kun je meer informatie vragen bij je fysiotherapeut.

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@jansenvdberg.nl of bel 0575 – 551507.