Andullatietherapie

Deze therapievorm is ontwikkeld in samenwerking met verschillende medische professionals. Andullatietherapie combineert mechanische trillingen met infrarood dieptewarmte en zorgt onder andere voor directe pijnverlichting, ontspanning, snel herstel en lymfedrainage. De therapie heeft een positieve invloed op de werking van het hele lichaam en kan dus voor verschillende acute en chronische klachten ingezet worden. Tegenwoordig zijn acute en chronische klachten zeer uiteenlopend en hebben veel verschillende oorzaken.

 

Andullatietherapie kan gebruikt worden bij verschillende acute en chronische klachten en zorgt actief voor pijnverlichting. Een aantal voorbeelden van deze klachten zijn:

  • Rugpijn: in de meeste gevallen wordt rugpijn veroorzaakt door overbelasting van de rugspieren. Andullatietherapie helpt de rugspieren te ontspannen, neemt deze belasting weg en verlicht zo de pijn.
  • Fibromyalgie: deze chronische aandoening zorgt vooral voor pijn aan de spieren en peesaanhechtingen en veroorzaakt pijn over het hele lichaam. Andullatietherapie helpt de spieren over het hele lichaam te ontspannen en zo de pijn te verlichten.
  • Artrose: artrose is vooral gekend als een slijtage-aandoening van de gewrichten en tussenwervelschijven in de rug. Deze slijtage zorgt voor helse pijnen. Andullatietherapie zorgt voor directe pijnverlichting door de aanmaak van het hormoon endorfine.
  • Discushernia: bij een discushernia scheurt de tussenwervelschijf door, wat zorg voor een uitstulping. Dit irriteert de omliggende zenuwen in de rug en zorgt voor enorm veel pijn. Andullatietherapie zorgt voor directe pijnverlichting door de aanmaak van het hormoon endorfine.
  • Spierpijn: acute en chronische spierpijn ontstaat wanneer de spieren overbelast zijn en niet meer in staat zijn zich te ontspannen. De toenemende spanning kan zorgen voor helse pijnen en verkramping. Andullatietherapie helpt de spieren over het hele lichaam te ontspannen en zo de pijn te verlichten.
  • Nekpijn: door overbelasting ontstaan er blokkades in de nekwervels of krijgt men gespannen en verharde nekspieren waardoor de bewegingsvrijheid beperkt is. Andullatietherapie helpt de nek- en rugspieren te ontspannen en zo de pijn te verlichten.

 

 

Contact

Wil je een afspraak maken voor andullatietherapie of heb je een vraag? Bel dan met 0575 – 551507 of maak online een afspraak!

 

Afspraak maken