Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten.

 

Wat doet de sportfysiotherapeut?

Mensen behandelen die na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert eveneens ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk worden ook andere (kwetsbare) doelgroepen behandeld, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport deel uitmaakt van de therapie. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. Deze vorm van therapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

 

Waar werkt de sportfysiotherapeut?

Vaak wordt er in een speciaal ingerichte praktijk met een oefenzaal of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis gewerkt. Je ziet ook steeds vaker dat sportverenigingen en sportbonden een eigen fysiotherapeut in dienst hebben. Er wordt intensief samengewerkt met andere disciplines in de zorg. Denk aan: sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met deskundigen die verantwoordelijk zijn voor het arbobeleid bij bedrijven.

 

Sportmassage

Sporters kunnen in onze praktijk ook terecht voor een sportmassage. Deze massagevorm ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en bevordert het herstel van je spieren na een lichte blessure, bij spierpijn en na zware sportieve inspanning.

 

Contact

Wil je een afspraak maken voor sportfysiotherapie of heb je een vraag? Bel dan met 0575 – 551507 of maak online een afspraak!

 

Afspraak maken

De fysiotherapeut die zich bezighoudt met sportblessures, sportrevalidatie en preventie:
  • Bart van Baardwijk
    Bart van Baardwijk
    Algemeen fysiotherapeut, Master Fysiotherapie-Manuele Therapie i.o., Master Fysiotherapie-Sportfysiotherapie i.o., BIG-nummer 39925972404

    bart@jansenvdberg.nl