FibromyalgieFit

FibromyalgieFit is een beweegprogramma dat speciaal is samengesteld voor patiënten met fibromyalgie. Doel van het programma is om klachten te verminderen en het algemeen functioneren te verbeteren.

 

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op het fibromyalgie syndroom. Het is gebleken dat zowel specifieke aerobe training als specifieke krachttraining kunnen leiden tot pijnvermindering en verbetering van het algemeen welbevinden. Dit leidt weer tot een verhoogd activiteitenniveau wat zorgt voor een betere kwaliteit van leven. De resultaten van het wetenschappelijke artikel zijn gebruikt om een trainingsprogramma te maken speciaal voor mensen met fibromyalgie.

 

Waar en wanneer

De trainingen vinden plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Zutphenseweg 23C in Vorden. Onze fysiotherapeuten kunnen je vertellen wanneer je kunt starten.

 

Begeleiding

FibromyalgieFit wordt begeleid door een ervaren fysiotherapeut met specifieke kennis van reumatische aandoeningen.

 

Kosten

Voor deelname volgt eerst een intake.

Kijk voor de actuele kosten van een abonnement op de pagina tarieven beweegprogramma’s.

Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan wordt het abonnement in de meeste gevallen vergoed door je zorgverzekeraar, hierover kun je meer informatie vragen bij je fysiotherapeut.

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@jansenvdberg.nl of bel 0575 – 551507.