OncoFit

OncoFit is een beweegprogramma dat speciaal is samengesteld voor patiënten met een oncologische diagnose. Wanneer je de diagnose ‘kanker’ krijgt, heeft dat een enorme impact. Dit kan leiden tot depressiviteit en vermoeidheid. Ook behandeling van kanker gaat vaak gepaard met bijwerkingen, zoals verslechtering van je conditie, misselijkheid en extreme vermoeidheid. En een operatie of bestraling veroorzaakt littekenweefsel wat kan leiden tot pijn, problemen met bewegen en bijvoorbeeld oedeem (vochtophoping).

 

Meer energie, minder moe en misselijk

Wetenschappelijk onderzoek leert dat mensen die deelnemen aan een beweegprogramma (ondanks de omstandigheden) meer energie hebben, minder moe en misselijk zijn en zich fijner voelen. Bewegen heeft echt een positief effect, zowel voor, tijdens als na de behandeling. Hierdoor houd je de behandeling beter vol, zodat deze doorgaat zoals gepland. Ook weten we tegenwoordig dat mensen die trainden in de periode dat zij in behandeling waren voor kanker, sneller en beter terugkeerden naar werk en de situatie van voorheen.

 

Training in kleine groepen 

Tijdens OncoFit wordt er getraind in kleine groepen (maximaal 5 personen) en de fysiotherapeut geeft je begeleiding en advies om je kracht en conditie te verbeteren.

 

Waar en wanneer

De OncoFit trainingen vinden overdag plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Zutphenseweg 23c in Vorden. In overleg wordt gekeken wanneer en op welk tijdstip je kunt starten. Wekelijks train je op hetzelfde moment.

 

Begeleiding

De fysiotherapeut die de OncoFit trainingen begeleidt, is speciaal opgeleid om patiënten met kanker te begeleiden bij het bewegen.

 

Kosten

Ben je nog geen patiënt? Dan volgt eerst een intake.

Kijk voor de actuele kosten van een abonnement op de pagina tarieven beweegprogramma’s.

Soms is het mogelijk dat het abonnement kan worden vergoed door je zorgverzekeraar, hierover kun je meer informatie vragen bij je fysiotherapeut.

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@jansenvdberg.nl of bel 0575 – 551507.