Medische pilates

In 2017 zijn wij gestart met het beweegprogramma medische pilates. Medische pilates wordt door onze fysiotherapeuten ingezet als aanvulling op en ondersteuning bij je behandelplan. Pilates is een training voor het hele lichaam en geschikt voor jong en oud. Het is gericht op het verbeteren van kracht, lenigheid en stabiliteit. Daarbij wordt geen fitnessapparatuur gebruikt maar doen we oefeningen op een matje. We gaan terug naar natuurlijke bewegingsvormen. Je leert de juiste spieren in de juiste combinatie aan te spannen.

 

Wat is de meerwaarde van pilates?

De kracht van pilates zit in de eenvoud en combinaties van bewegingen. Heel belangrijk hierbij  is je ‘core’. Dit is het spierkorset van je onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif. Door dit te leren gebruiken en aan te spannen tijdens de verschillende oefeningen, kan het een zinvolle aanvulling zijn bij de behandeling van rug- , nek- en schouderklachten. Dat is ook de reden dat pilates bij ons wordt gegeven door onze fysiotherapeut Sanien de Groot. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Physio Physics in IJsselstein. Inmiddels geeft ze al een aantal jaren pilatesles.

 

Wat zijn de uitgangspunten van pilates?

  • Concentratie
  • Beheersing
  • Centrum of “core” wil zeggen het gebied rond de onderrug en onderbuik. Het spierkorset van het centrum wordt gevormd door de spieren van de onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif.
  • Nauwkeurigheid
  • Ademhaling

 

Voor wie is pilates geschikt?

Pilates kan door jong en oud worden uitgevoerd, ook als u klachten heeft aan de rug, nek of schouders.

 

Hoe ziet een pilatesles er uit?

We starten met een korte algemene warming up, gevolgd door een lokale warming up en ademhalingsoefeningen. Dan volgt de kern van de les met de Perfect Pilates oefeningen. We sluiten af met een cooldown, bestaande uit stretch oefeningen en een ontspanningsoefening.

 

Datum en tijdstip

Dit beweegprogramma wordt op de volgende momenten aangeboden:

  • elke dinsdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur voor 75+
  • elke woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur voor alle leeftijden

 

Kosten

Ben je nog geen patiënt? Dan volgt eerst een intake. Kijk voor de actuele kosten van een abonnement op de pagina tarieven beweegprogramma’s. Soms is het mogelijk dat het abonnement kan worden vergoed door je zorgverzekeraar, hierover kun je meer informatie vragen bij je fysiotherapeut.

 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@jansenvdberg.nl of bel 0575 – 551507 of vraag het één van onze fysiotherapeuten als je in onze praktijk bent.