Herstellen na corona

Heb jij corona gehad en merk je dat je nog niet de oude bent? Dit komt regelmatig voor. Het is bekend dat herstel na corona wel een tijd kan duren. Door minder bewegen en koorts zijn je spierkracht en conditie vermoedelijk verminderd. Je kunt merken dat dagelijkse activiteiten moeilijker gaan dan voorheen en dat je conditie achteruit is gegaan. Dit merk je bijvoorbeeld bij het opstaan, traplopen, wandelen en/of fietsen.

 

Spierkracht en uithoudingsvermogen

Voordat jij aan de slag gaat met het trainen van je uithoudingsvermogen is het goed om te oefenen met je spierkracht. Dat kan zowel buiten, in de sportschool of vanuit huis met oefeningen zonder gewichtjes en apparaten. Oefeningen kunnen je helpen om weer op het oude niveau te komen. Wees je er bewust van dat alle dagelijkse activiteiten, na afloop van een corona infectie, een training voor het lichaam zijn. Hierbij is rust nemen ook erg belangrijk voor je herstel. Luister naar je lichaam en probeer goed te doseren. Ook is het belangrijk, wanneer je aan spierherstel werkt, om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

 

Herstelzorg na COVID-19

Mocht jij merken dat je niet herstelt zoals je verwacht had, dan biedt fysiotherapie mogelijk een oplossing. Deze zorg is ‘herstelzorg na COVID-19’ en wordt door de zorgverzekeraar vergoed uit de basiszorg (wel eigen risico). Daarnaast moet je bereid zijn om deel te nemen aan een onderzoek van de Radboud universiteit. Hierover kunnen de fysiotherapeuten je meer vertellen.

 

Wat kun je verwachten bij de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut zal met je in gesprek gaan en onderzoek doen naar je kracht, balans en conditie. Tevens zal hij/zij beoordelen hoe het doseren van je dagen verloopt. Daarna zal hij/zij samen met jou bepalen op welke manier de therapie vorm gaat krijgen. Indien je vragen hebt zijn wij te bereiken via onderstaande contactgegevens.

 

Wij werken nauw samen met andere disciplines, zoals bijvoorbeeld ergotherapie, psychologie en leefstijlcoaching. Wanneer het nodig is, kunnen wij deze betrekken om samen verder aan je herstel te werken!

 

Telefoon: 0575 – 551 507
E-mail: info@jansenvdberg.nl