Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. In onze praktijk zien we ook veel mensen met hoofdpijnklachten. Als je meer dan 15 dagen per maand hoofdpijn hebt, belemmert dit je dagelijks functioneren. Daarbij leidt het ook tot een verminderde arbeidsprestatie. Dan is een effectieve behandeling noodzakelijk! Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. Bij een aantal soorten hoofdpijn is onder andere manuele therapie zeer effectief.

 

Manuele therapie bij hoofdpijn

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat manuele therapie heel goed werkt bij:

 • (chronische-) spierspanningshoofdpijn en
 • cervicogene hoofdpijn, een vorm van hoofdpijn die ontstaat vanuit de nek

 

Zowel direct na de behandeling als na een half jaar is manuele therapie effectief bij bovengenoemde soorten hoofdpijn. Door manuele therapie neemt niet alleen de frequentie van de hoofdpijn af, maar ook verbetert het dagelijks functioneren van de persoon en treedt er onder andere minder arbeidsverzuim op.

 

Het positieve effect van de manuele therapie komt vooral voort uit:

 • het verminderen van de spierspanning
 • het opheffen van gewrichtsblokkades c.q. bewegingsbeperkingen van de nek
 • en een toename van de spierkracht en controle van de nekspieren

 

Wil je hier meer over weten? Lees dan de whitepaper ‘Manuele therapie en hoofdpijnklachten’ .

 

In onze praktijk werkt Martijn Groot als manueel therapeut, die zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in bovengenoemde hoofdpijnsoorten. In samenwerking met de huisartsen is hij in staat om de juiste diagnose te stellen en te beoordelen of ook jouw hoofdpijn valt onder bovengenoemde te behandelen soorten.

 

Contact

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Bel dan met 0575 – 551507 of maak online een afspraak!

 

Afspraak maken

Specialist op het gebied van hoofdpijn:
 • Martijn Groot
  Martijn Groot
  Algemeen fysiotherapeut, Orthopedisch manueel therapeut & Dry needling therapeut, Echografie specialist, Extended Scope / anderhalvelijnszorg specialist, BIG-nummer 09056276904

  martijn@jansenvdberg.nl