Geriatrie fysiotherapie

Ouderdomsgebreken

Naarmate mensen ouder worden, is de kans groter dat ze klachten krijgen of minder mobiel zijn. Kort gezegd: ouderdom komt met gebreken. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen. Speciaal voor kwetsbare ouderen en voor mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, is er de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut behandelt ook patiënten die ouderdomsverschijnselen hebben die worden veroorzaakt door een ziekte of een aandoening. Denk hierbij aan:

 • een beroerte
 • dementie
 • een gebroken heup of
 • de ziekte van Parkinson

 

Specifieke kennis

De geriatriefysiotherapeut heeft specifieke kennis over ouderen en ziektebeelden. Patiënten krijgen vooral oefentherapie om zo zelfstandig en mobiel mogelijk te blijven. De fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantelzorgers. Hij/zij informeert patiënten en hun naasten over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

 

Contact

Wil je een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten of heb je een vraag? Bel dan met 0575 – 551507 of maak online een afspraak!

 

Afspraak maken

Onze specialisten op het gebied van geriatrie fysiotherapie:
 • Inge Wielinga
  Inge Wielinga
  Algemeen fysiotherapeut & Claudicatio therapeut, revalidatietherapeut corona (COVID-19), hart-, vaat en longfysiotherapeut, lid van Chronisch Zorgnet, BIG-nummer 59035425504

  inge@jansenvdberg.nl
 • Raoul Jansen
  Raoul Jansen
  Algemeen fysiotherapeut, aandachtsgebied geriatrie, BIG-nummer 19922016304

  raoul@jansenvdberg.nl
 • Maxime Rintjema
  Maxime Rintjema
  Algemeen fysiotherapeut, Parkinson therapeut, revalidatietherapeut corona (COVID-19), ouderenzorg, BIG-nummer 09924898704

  maxime@jansenvdberg.nl