Medical taping bij hooikoorts

In onze praktijk wordt medical taping bij hooikoorts succesvol toegepast. Een behandeling kan ervoor zorgen dat hooikoortsklachten sterk verminderen en er zelfs voor zorgen dat je klachtenvrij het seizoen doorkomt.

 

Veelgestelde vragen & antwoorden over medical taping bij hooikoorts:

 

 • Hoe werkt medical taping bij hooikoorts? Bij medical taping wordt tape met een specifieke techniek op de juiste plekken van de huid op de rug aangebracht. Het gebied onder de huid wordt door de tape beïnvloed. Hiermee bereik je ook de organen die bij hooikoorts betrokken zijn, zoals de longen en bronchiën. Dat is ook de reden waarom het intapen van de rug voor veel mensen met hooikoorts helpt om hun hooikoortsklachten te verminderen. Het voordeel van medical taping is ook dat er gedurende meerdere dagen een 24-uurs behandeling plaatsvindt.

 

 • Wanneer moet de behandeling plaatsvinden? Hooikoortsklachten verschillen per persoon. Sommige mensen ervaren al klachten in februari en maart, terwijl de meesten later in het seizoen (mei en juni) last krijgen. Wij raden aan om je voor een behandeling aan te melden als je de eerste hooikoortsklachten waarneemt.

 

 • Wat houdt de behandeling in? De medical tape wordt 2x aangebracht en blijft ongeveer een week zitten. In de meeste gevallen merk je na een week direct al een duidelijke afname van je klachten. De tape bevat geen medicatie.

 

 • Hoe lang werkt de tape? Het aanbrengen van 2x tape zorgt voor een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Vaak neemt het effect van de tape gedurende enkele weken af. Bij chronische klachten kan het nodig zijn de tape opnieuw gedurende een periode van 2 weken aan te brengen.

 

 • Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar? Nee, helaas valt deze behandeling niet binnen de vergoedingenstructuur van de zorgverzekeraar.

 

 • Wat kost een behandeling voor hooikoorts? Een medical tape traject voor hooikoorts kost € 25,00. Hiervoor ontvang je:
  • 2x een intape behandeling (inclusief tape) met ongeveer een week tussenpauze.
  • Nieuwe tape indien de tape eerder dan 5 dagen loslaat.

 

Heb je nog meer vragen? Onze fysiotherapeuten vertellen je graag meer over medical taping bij hooikoorts.

 

Wil je meer weten over de werking van medical taping bij hooikoorts? Op de website fysiotape.nl vind je meer informatie en de resultaten van twee pilotstudies.

 

Wij voeren medical taping behandelingen uit:
 • Maxime Rintjema
  Maxime Rintjema
  Algemeen fysiotherapeut, Parkinson therapeut, revalidatietherapeut corona (COVID-19), ouderenzorg, BIG-nummer 09924898704

  maxime@jansenvdberg.nl
 • Bart van Baardwijk
  Bart van Baardwijk
  Algemeen fysiotherapeut, Musculoskeletaal therapeut i.o., BIG-nummer 39925972404

  bart@jansenvdberg.nl